Geloof en Samenleving Publicaties

Moslim en Christen: een ontmoeting

Eind 2009 hebben 40 predikanten in Twente het Manifest van Advent opgesteld waarin zij duidelijk afstand nemen van de verharde toon in het maatschappelijke en politieke (integratie-)debat. Dit Manifest heeft op veel belangstelling in de media kunnen rekenen. Het feit dat christenen dit signaal afgegeven hebben is bij christelijke en moslimorganisaties niet onopgemerkt gebleven.

Eind 2009 hebben 40 predikanten in Twente het Manifest van Advent opgesteld waarin zij duidelijk afstand nemen van de verharde toon in het maatschappelijke en politieke (integratie-)debat. Dit Manifest heeft op belangstelling in de media kunnen rekenen. Het feit dat christenen dit signaal afgegeven hebben is bij christelijke en moslimorganisaties niet onopgemerkt gebleven.

Er zijn vervolgens hoopvolle contacten ontstaan, waarvan bijgaande briefwisseling een voorbeeld is. Tussen voorheen de Stichting 12 Imams (nu stichting Humanislam) en de hoofd-initiatiefnemer van het Manifest ontstond een mooi contact. In de briefwisseling tussen Herman Koetsveld en Enis Odaci vertellen wij elkaar van onze visies waarin het woord ‘vertrouwen’ een hoofdrol speelt.

briefwsl-Herman-Enis

In deze tijd van verwarring en vervreemding vinden wij dat het uitspreken van vertrouwen in andere mensen, andere culturen en andere religies een passend antwoord is op het wantrouwen die tussen religies en tussen bevolkingsgroepen aangewakkerd wordt.

2 Reacties

  • Hallo,
    Mag ik de foto van de moslimvrouw n autochtone vrouw als illustratie bij een column over aanpak van polarisatie moslims/autochtoon gebruiken?

    Met vriendelijke groet,
    Wessel Doorn
    Fractievoorzitter ChristenUnie Huizen

Laat een bericht achter