Media

De Islam: wel of geen godsdienst?

edned-islam

Theoloog Herman Koetsveld is te gast bij En Dan Nog Even Dit. Herman praat we over de uitspraken van Geert Wilders waarin hij stelt dat de islam geen geloof is, maar een ideologie. En omdat het een ideologie is, hoeft hij ook geen rekening te houden met de islam.

6 Reacties

  • Islam is een drievoudig systeem – een religieuze-politieke-culturele ideologie – met als doel om de wereld zelf te onderwerpen.De meeste mensen in Nederland denken dat de Islam een godsdienst is zoals elke andere met vooral een spirituele boodschap die elke gelovige naar best vermogen probeert in te vullen. Niets is minder waar.De Islam dringt zeer diep in het dagelijks leven en de sociale interacties van de moslim door. Het klopt wat moslims plegen te beweren, namelijk dat de Islam een allesomvattend systeem is dat minstens volgende menselijke activiteiten omvat:SOCIAALSYSTEEM,WETGEVING,GODSDIENST,MILITAIR,GERECHTELIJKE PROCEDURES,CULTUUR en POLITIEK SYSTEEM. De Arabieren ten tijde van Mohammed niet zozeer ging om het monotheïsme, maar om het oprichten van een staat „met een ideologie en imperialistische ambitie. Mohammed beloofde de Arabieren de hele wereld, van Perzië tot Byzantium,daarom gingen de Arabieren destijds de god van Mohammed volgen.Het allerminst vanzelfsprekend is dat de islam een beroep kan doen op de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van godsdienst….

    • Heerlijk dat u voor ons de “echte” islam uit de doeken komt doen. Nog even en we hadden zomaar kunnen denken dat de islam een flower power feestfestijn was, meneer Max! Onze ogen zijn geopend!

      • Enis:Islam, islam,… iedereen heeft het maar over islam, maar we moeten het natuurlijk wèl hebben over de ware islam. De ware Islam is natuurlijk niet al-Qaida, he. Niet Bokoharam, niet Hesbollah, niet IS, niet Hamas. De ware Islam zou natuurlijk nooit met een vliegtuig een gebouew binnenvliegen, de ware Islam zou nooit vrouwen onderdrukken of homo’s ophangen of kinderen tot sexslaaf maken. Of bommen leggen in bussen, of treinen of metro’s. De ware echte islam zou naturlijk nooit journalisten onthoofden. Sterker nog, de echte, de ware islam houdt juist heel erg van cartoonisten, vindt ze harstikke lief. Houdt van satire en debat, en kan hártstikke goed tegen kritiek! De ware Islam zou ook nooit je kop d’r afhakken, nee die vinden dat dat hoofd er gewoon op moet blijven zitten, want zo zijn ze ! De echte Islam, de ware islam is liefde! Waarom zien mensen dat nou toch niet!!?….

Laat een bericht achter