Geloof en Samenleving

In Memoriam van de Zondag

“Morgen (24 juni 2015) besluit de Hengelose gemeenteraad of de laatste zondagen ‘oude stijl’ waarop de meeste winkels nog gesloten zijn zullen worden opgeheven. De uitkomst staat vast, lijkt mij. Is het nu niet dan later wel. Het begrip ‘koopzondag’ kan worden geschrapt, want alle zondagen zullen voortaan als alle doordeweekse dagen zijn. De dag die anders was zo lang ons land bewoon is.”

Ds. Herman Koetsveld schreef een opiniestuk over de aanstaande instelling van alle zondagen als werkdag. Twentsche Courant Tubantia publiceerde het artikel, met ook een weerwoord van een voorstander van de zondag als werkdag. Klik op deze link voor het artikel in TC Tubantia.

 

1 Reactie

  • Goed stukje. ik betrap mezelf ook best vaak op boodschappen doen op zondag. We proberen dat weer steeds meer te verplaatsen naar doordeweeks, aangezien de winkels dan ook na werktijd open zijn.

    1 koopzondag per maand, is dat al niet meer dan genoeg?

Laat een bericht achter