Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Beste Herman, wat beleef jij aan Oud en Nieuw? Als je er een beetje nuchter (voor velen nogal lastig deze dagen) tegenaan kijkt is het natuurlijk een raar verschijnsel. Er is geen enkele reden aan te nemen dat op 1 januari 2014 er ook maar iets ‘nieuw’ zal zijn of het moet de gewijzigde belastingwetgeving zijn. We sjouwen onze gebruikelijke sores gewoon het nieuwe jaar in. Niets blijft achter.

Beste Herman,
wat beleef jij aan Oud en Nieuw?

Als je er een beetje nuchter (voor velen nogal lastig deze dagen) tegenaan kijkt is het natuurlijk een raar verschijnsel. Er is geen enkele reden aan te nemen dat op 1 januari 2014 er ook maar iets ‘nieuw’ zal zijn of het moet de gewijzigde belastingwetgeving zijn. We sjouwen onze gebruikelijke sores gewoon het nieuwe jaar in. Niets blijft achter.

Bovendien, waarom zouden we er eigenlijk vrolijk van worden, van zo’n nieuw
jaar? Eind 2014 zijn we immers aanmerkelijk dichterbij onze laatste levensadem dan
op dit moment. Is gewoon een waarheid als een koe. Kan ik ook niet helpen.

Er zit dus iets merkwaardig dubbels in deze dagen. Via alle jaaroverzichten (ik heb zelf een heus Theologisch Jaaroverzicht gemaakt) tuimelen we pardoes met allerlei tot mislukken gedoemde goede voornemens het nieuwe jaar onder geroep van ‘de beste wensen’.

Het zit als drijfveer in ons gebakken: dat verlangen naar een tijd die nog moet komen. Want ons leven is niet af. Hengelo is niet af. Nederland is niet af. De wereld is niet af. En dus staat ook in 2014 alles wat we doen en laten in het teken van wat nog niet af is. Als je ook maar 1 minuut van 2014 gebruikt om hierover na te denken dan begrijp je dat die verte waarnaar we op weg zijn altijd veel groter is dan je eigen geluk.

Gezegend Nieuwjaar!

Meer info?
Hengelo’s Weekblad – Wegener media

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin