Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Enis,
Denk jij dat God ook aan tafel zit in het Catshuis nu de politiek er over nieuwe bezuinigingen onderhandelt?

Zeker zit God aan tafel! Als politici over miljarden ‘dealen’ komt hoe dan ook hun levensovertuiging om de hoek kijken. Bezuinigingen gaan uiteindelijk over mensen. Dat vraagt om een principiële afweging. Sterke schouders, zwakke groepen, dat soort dingen. Ik geloof daarom dat er niet één, maar zelfs drie goden aan tafel zitten.

Zo heeft Rutte de euro heilig verklaard. Banken zijn ietsje belangrijker dan mensen. Immers, volgens onze goedlachse minister-president is armoede toch echt een keuze. Minister Verhagen worstelt met zijn verdeelde achterban. Bezuinigen op ontwikkelingshulp? Kan niet! Druist tegen alle christelijke principes in. Hypotheek-renteaftrek aanpakken? Nee, solidariteit heeft uiteraard zijn grenzen.

Tot slot Wilders. Hij weet vooral heel goed wat niét mag. Geen Polen, geen moslims, geen immigratie. Dat levert echter ook geen miljardenbesparing op. Dus leidt de god van Wilders zijn volk voortdurend af. Met donder en bliksem! Stiekum hoopt hij dat Henk en Ingrid vergeten dat ook onder zijn verantwoordelijkheid de zorgkosten stijgen en de armoede toeneemt.

Ik vraag mij wel eens af bij wie ik zélf de miljardenclaim zou leggen. Misschien hebben wij wel makkelijk praten, ik hoor het je denken. Daarom maakt het mij niet uit welke god in het Catshuis aanwezig is, als Hij er maar in Zijn meest barmhartige vorm zit.

Meer info?
Weekblad (Wegener media)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin