Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Enis,
Hoe was jouw zomervakantie?

Altijd te kort. Altijd te nat en altijd te druk. Ik heb gewoon doorgewerkt met hier en daar een lang weekeindje met de familie. Ik ben dit jaar in Nederland gebleven en heb vooral gezellige familiedingen gedaan. Een dagje naar het strand. Filmpje pakken. Uit eten gaan en natuurlijk een reeks aan pretparken. Maar ook lekker samen fietsen en picknicken. Heerlijk!

Het was me trouwens wel een hectische zomer als je het nieuws een beetje hebt gevolgd. De verhouding tussen diverse bevolkingsgroepen staat om de zoveel tijd weer op scherp. En heb je het nieuwe verkiezingsprogramma van de PVV gezien? Nou ja, programma? Eén A4’tje met een paar losse kreten. De een zegt dat Wilders hiermee problemen aanpakt. De ander zegt dat hij nu puur racistisch bezig is. Ook weer die verdeling tussen ‘die ander’ en ‘ons’. Misschien moeten we gewoon afkoelen en normaal doen.

Ik moest denken aan een kort zomers fietstochtje. Toen ik van een helling afreed raakte een schroefje aan mijn fiets los en voilà: mijn voorwiel viel er letterlijk af. Ik belandde in de berm. Wie te bellen? Ik belde mijn broertje, maar die zat in vergadering. Ik belde mijn vrouw, maar die had slapende kinderen thuis. Toen belde ik jou! Dominee Koetsveld uit Hengelo. Je brak jouw dagje winkelen met vrouwlief terstond en abrupt af en stapte in de auto om deze gestrande moslim uit de penarie te helpen. Zo kan het dus ook. Probleempje? “Even Koetsveld bellen…!”

Meer info?

Deze column is gepubliceerd in het Hengelo’s Weekblad.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin