Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Herman,
ook wij ontkomen er niet aan, heb jij nog een paar goede voornemens voor onze samenwerking?

Geen punt. Laten we allereerst Geert Wilders een briefje sturen dat zijn voornemen om de islam weer ‘keihard aan te pakken’ vermoedelijk géén betere samenleving oplevert. Als we dan toch aan het schrijven zijn kunnen we misschien ook gelijk even Assad van Syrië melden dat het historisch aantoonbaar nogal onhandig is om je eigen bevolking te bombarderen.

En ik voel ook veel voor een episteltje aan Netanyahu van Israël dat zijn bouwplannen in de bezette Westoever een heilloze provocatie van de internationale gemeenschap is. Die bovendien elke droom over vrede met de Palestijnen om zeep helpt.

Ik vind ook dat wij best qua voornemens een godgeleerde duit in het gelovige of zoekende zakje mogen doen: God is niet rooms of hindoeïstisch, niet protestants of islamitisch, niet orthodox of vrijzinnig: God is ‘niks’ (en dus ‘alles’!). Heerlijke gedachte vind ik dat. Vraagt nog om een stukje uitwerking natuurlijk, maar het begin is er.

O ja, ik denk ook dat wij zoveel mogelijk van die kerken die binnenkort worden afgestoten moeten gaan kopen. Daar maken we dan ruimtes van waar iedereen die op zoek is naar stilte, rust en echte ontmoeting zo maar naar binnen kan. Maakt niet uit of en wat je gelooft. Kun je hier wat mee?

Meer info?
Hengelo’s Weekblad – Wegener media
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin