Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Enis, wat vind jij van de angst voor de zogenaamde ‘islamisering’?

Wanneer ik lezingen geef over de positieve kanten van de islam is het publiek meestal verdeeld in twee kampen. In de ene hoek zitten mensen die blij zijn met moslims die, taalvaardig en niet werkloos, laten zien dat er variatie is in de islam. In de andere hoek daarentegen zitten mensen die mij maar een naïeveling vinden: “er ís geen moderne islam!” Of nog sterker: “u bent een wolf in schaapskleren die in het geniep een geheime agenda van islamisering uitvoert.” Aha!

Islamisering betekent blijkbaar dat de Hollandse cultuur verloren gaat dankzij de islam. Die twee gaan immers niet samen. Klinkt eng. Maar wacht eens even. Zijn er helemaal geen voordelen?

Onze vakantieplanning is driekwart gebaseerd op christelijke feestdagen, zoals Pasen, Kerst en Pinksteren. Willen we vaker vrij hebben, zou het Suikerfeest best handig zijn. Werknemers zijn maar wat blij met het weekeinde. Dankzij de Bijbel hebben we een vrije zaterdag (jodendom) en een vrije zondag (christendom). Waarom niet de islamitische vrijdag gebruiken om het weekeinde op te rekken naar drie dagen? Meer islam = vaker vrij!

Nog meer voordelen: geen spruitjes, maar zoete dadels. Niet één koekje voor het bezoek, maar gewoon de hele trommel open op tafel. Of we een hoofddoek, keppel of kruis dragen, is dan volkomen irrelevant.

Meer info?
Hengelo’s Weekblad (Wegener media)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin