Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Herman, hebben we wel hard genoeg gebeden voor Oranje?

Op de middag van Nederland-Denemarken bracht ik mezelf al zappend in de juiste EKstemming. Ik belandde echter op de EOjongerendag en viel midden in een gebed van de presentator. Of de Allerhoogste er toch maar een mooie dag van wilde maken en zo.

Ik weet niet of God zich bezig houdt met jongerendagen. Volgens mij hadden de organisatoren alle elementen van een gelikte massabijeenkomst al tot in de puntjes voorbereid. Dus hoefde de Eeuwige er weinig aan toe te voegen. Maar toen kwam het slot: ‘O ja, p.s.: God wilt u er voor zorgen dat Nederland de overwinning haalt’. Het Gelredome vol gelovige fans juichte. Ik wist niet wat ik hoorde.

De afgelopen tijd raakte ik dit ‘gebed’ niet meer kwijt. Ik schrijf deze woorden 10 minuten na de uitschakeling van Oranje. Drie wedstrijden, kansen zat, nul punten. Net zo min als God in jongerendagen doet, doet hij in voetbal.

Dacht ik. Maar toch twijfel ik nu. Want stel dat Hij toch die Grieken net dat extra beetje spirit gaf om te winnen van Rusland. En stel dat daardoor de Grieken net dat extra beetje vertrouwen kregen om verstandig te stemmen. En stel dat daardoor net voorkomen wordt dat het in Europa een bende wordt, tja stel….dan scoort de Geest een hattrick!

Meer info?
Hengelo’s Weekblad (Wegener media)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin