Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Enis, zit jij de komende EK ook met een oranje toetertje achter je TV gekluisterd?

Aan de TV gekluisterd: ja. Oranje toeter: driemaal nee! Elke toeter herinnert mij aan die gruwelijke ‘vuvuzela’  tijdens het laatste WK. Niets beters dan het gezang, gejuich en luid geschreeuw van mensen. Wie herinnert zich niet de EK finale van ’88? Zou Oranje eindelijk een voetbalprijs winnen? Ook in huize Odaci was de spanning om te snijden. Zelden mijn vader zo nerveus gezien.

Opeens leden de Russen balverlies. Bal snel naar links, naar Arnold Mühren. Die krulde de bal vervolgens met een sierlijke curve richting strafschopgebied. Niemand die Van Basten zag, want hij stond ver aan de rechterkant. De enige logische actie was om die hoge voorzet te controleren en de bal snel terug te kaatsen voor een schot vanuit het midden.

Zijn voetbalinstinct nam het echter over. Op het moment dat Van Basten zijn voet optilde en zijn lichaam de houding aannam van een menselijke pistool, was zijn lichaam niet meer van hem. Een daverend schot: 2-0! De reactie van Michels zei alles. Hand op zijn gezicht, verwondering, dit had ook De Generaal nog niet eerder meegemaakt.

En bij mij thuis? Mijn vader produceerde een oerschreeuw die tot in de hemel hoorbaar was: “Allahu Akbar!” God is groter! Uiteraard op de voet gevolgd door St. Marco.

Meer info?
Hengelo’s Weekblad (Wegener media)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin