Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Beste Enis, Ik geef je morgen een miljoen euro. Wat ga je ermee doen? Daar is menig film over gemaakt! De ontvanger van het geld gaat zich eerst helemaal te buiten aan de geneugten van dit leven om vervolgens te ontdekken dat het eigenlijk gaat om liefde en vriendschap. Er volgen tranen van geluk en dan begint de aftiteling.

Beste Enis,
Ik geef je morgen een miljoen euro. Wat ga je ermee doen?

Daar is menig film over gemaakt! De ontvanger van het geld gaat zich eerst helemaal te buiten aan de geneugten van dit leven om vervolgens te ontdekken dat het eigenlijk gaat om liefde en vriendschap. Er volgen tranen van geluk en dan begint de aftiteling.

In die valkuil ga ik dus niet trappen! Ik zou wel de helft opzij zetten om mijn hele leven lang te kunnen zorgen voor mijn familie. Immers, met een voortdurend onzekere economie kun je niet meer vertrouwen op bijstand of pensioen. De andere helft zou ik gebruiken om mensen te verrassen.

Ik zou naar Mark Rutte gaan en hem duizend euro geven voor een niet nagekomen verkiezingsbelofte. Dan zou ik naar een willekeurige kleine ondernemer in Hengelo gaan en hem tienduizenden euro’s geven. Als bedankje voor het gegeven dat hij toch door blijft gaan,  ondanks de nabijheid van de Media Markt, de IKEA en al dat soort megalomane superwinkels. Ik zou in cognito een zorgcentrum bezoeken en een willekeurige heer of dame het meest uitgebreide ontbijt van zijn of haar leven bezorgen.

Natuurlijk, ook gelovigen zou ik bezoeken. Ik zou Jezus graag in de harten van medewerkers bij de voedselbank willen ontmoeten, niet alleen in de kerk. Ik zou Mohammed graag in de harten van medewerkers bij een opvangtehuis voor weeskinderen willen ontmoeten, niet alleen in de moskee. Al het resterende geld zou ik weggeven. Tja, dus toch net als in de film.

Meer info?
Deze column is op 8 april 2014 verschenen in het Hengelo’s Weekblad van Wegener Media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin