Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Enis,
hoe kijk jij tegen de omgang met ouderen aan?

Het Bijbelse gebod ‘eert uw vader en uw moeder’ vind ik mooi. Het wordt in de Koran en in de islamitische cultuur zeer serieus genomen. Ouderen heb je te respecteren, punt. Soms wel moeilijk vol te houden, hoor. Zo parkeerde ik laatst bij de Albert Heijn om boodschappen te doen. Ik zette de motor uit en las het boodschappenlijstje op mijn smartphone. Opeens, luid gebonk. Mijn rikketik sloeg een slag over! Een in potentie schattig bejaard stelletje bonste op mijn ruit en op mijn dak. Wat zullen we nu krijgen?

Ik deed het raampje naar beneden en vroeg in perfect ABN wat het probleem was. Of ik wel wist “dat dit een invalidenparkeerplaats was”. En voordat ik kon antwoorden: “Dit is Nederland, ja!”

Dat is interessant. Een allochtoon uitziende jongeman parkeert zijn Audi op een invalidenparkeerplaats en stapt niet gelijk uit. Het bejaarde stel gaat ervan uit dat ik geen beperking heb, dat ik geen parkeergeld wil betalen en dat ik waarschijnlijk in Turkije leef.

Ik stapte rustig uit, plaatste mijn invalidenkaart achter mijn voorruit en liep met mijn elleboogkruk richting de Albert Heijn. Toen ik omkeek, zag ik twee oude, schattige mensen die met hun mond vol tanden stonden. Of zonder.

Juist ja, dacht ik: ‘Eert uw jongeren!’

Meer info?
Hengelo’s Weekblad – Wegener media
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin