Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Herman,
op 12 september zijn de verkiezingen: ben jij ook een zwever of hoe zit dat?

Ja, ja, jij hoopt natuurlijk dat ik even voor heel Hengelo ga openbaren op wie ik stem. Mooi niet dus. Het stemhokje is afgeschermd voor nieuwsgierige blikken en dat wou ik graag zo houden. Ik moet je zeggen: ik ben me gaandeweg deze verkiezingsstrijd steeds meer gaan ergeren aan wat ons voorgeschoteld werd: een partijtje verbaal worstelen tussen 6 mannen en met na afloop de bekendmaking van de ‘winnaar’.

Niemand van die 6 die met visie sprak over de voedselcrisis door ongekende droogten of juist overstromingen. Geen enkel verstandig woord over de samenhang van de ecologische en economische crisis. Geen enkele dieper stekende analyse over wat wereldwijd als de oorzaak van de financiële crisis is aangewezen: onze tomeloze hebzucht die over lijken blijkt te gaan.

Soms denk ik: we zijn nog steeds niet ver genoeg in de put om het werkelijk over een andere, vernieuwende, eerlijke, rechtvaardige en vooral duurzame boeg te gooien. Dat zagen de oude profeten trouwens ook al en ze riepen op het scherpst om omkering. Wie niet ziet dat we ook nu in zo’n tijd leven is wat mij betreft zo blind als een paard. En dan heb je meteen het antwoord op je vraag: ik ben geen zwever!

Meer info?
Hengelo’s Weekblad (Wegener media)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin