Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Op de grens van oud en nieuw publiceren Herman Koetsveld en Enis Odaci elk jaar hun theologisch jaaroverzicht. Ditmaal kijken ze terug en blikken ze ook vooruit op 2017. Als ze het achterliggende jaar moeten samenvatten in een woord, is dat ‘verdeeldheid’. En die is niet alleen zichtbaar in onze samenleving maar ook in de wereld en in Europa. 

Door: RTV Oost

Wereldwijd gedragen oplossingen zijn nodig

In een wereld waarin alles met alles verbonden is, zijn de grote problemen niet meer vanzelfsprekend lokaal of regionaal op te lossen. De spanningen rond de huidige migratiestromen, tussen Rusland en Europa, de oorlog in Syrië en de uitbuiting van de aarde vragen om wereldwijd gedragen oplossingen.

Wat is onze identiteit?

Het maatschappelijk debat in Nederland spitst zich toe op de vraag naar onze identiteit. Koetsveld: “Het lijkt wel alsof die identiteit vastligt in de figuur van Zwarte Piet. Het Christuskind is verdwenen.” Sinds God uit het midden van de samenleving is verdwenen moet het geestelijk vacuüm worden gevuld. Het is de uitdaging voor 2017 om daar invulling aan te geven.

Klik op de foto voor de uitzending, vanaf minuut 04:15.

Meer info?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin