Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Herman,
wat hoor ik nu? Houd jij ook al niet van winkelen?

De binnenstad loopt leeg. Da’s mijn schuld. Voor een stukje dan. Ik biecht het hier maar eerlijk op: ik houd niet van winkelen. Ik bedoel: ik haat winkelen. Eh…nog eerlijker: ik denk dat ik een winkelfobie heb. Of zoiets.

Maar soms moet het. Alle moed bijeengeschraapt. Ja hoor, daar is ze al: ‘Meneer, waarmee kan ik u helpen?’ Terstond breekt bij mij op alle mogelijke plekken het zweet uit. Het woord ‘pashokje’ jaagt mij blinde schrik aan. ´Anders nog iets?’ is een vraag die mij in een existentiële crisis kan doen storten.

Want ik moet kiezen. Uit wel duizend producten, mogelijkheden, stijlen, smaken, kleuren. ‘Ik walg er van te moeten kiezen’, zei de filosoof Sartre. Ik snap hem volledig. ‘Ja, dit staat u geweldig’ kirt dat type, maar ik zie in de spiegel een en al vervreemding. ‘Waar is hier de nooduitgang’, denk ik dan.

Echter, als de nood het hoogst is, is de redding nabij: internet! Wat een zaligheid. Wat een geluk. Gewoon helemaal in mijn eigen tempo dat ene muisklikje. En klaar is Herman. Ik moet bekennen – nu knaagt het toch: die arme middenstanders in de stad. Maar pas vond ik het Hengelose boekhandelbroekhuis.nl en besloot terstond het landelijke bol.com in de boekenban te doen. Een pleistertje op mijn schuldgevoel. Klik!

Meer info?
Hengelo’s Weekblad – Wegener media

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin