Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Spiegelreis van Herman Koetsveld en Enis Odaci genomineerd als Theologisch Boek van het Jaar 2020

De shortlist van de vijf boeken die kans maken op de titel Theologisch Boek van het Jaar 2020 is bekendgemaakt. De boeken zijn geselecteerd door een deskundige jury van recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

Dit zijn de vijf boeken die elk op hun manier een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de theologie in het afgelopen jaar. De winnaar van het Theologisch Boek van het Jaar 2020 wordt op 14 november bekendgemaakt tijdens de 10e Nacht van de Theologie, die dit jaar te beluisteren is via NPO Radio 5.

Spiegelreis

Herman Koetsveld is dominee, Enis Odaci is moslim: in dit boek onderzoeken ze elkaars geloof. Herman gaat onder andere in gesprek met queer moslims en de imam van de Sultan Ahmet-moskee in Zaandam. Enis bezoekt onder meer de gereformeerde gemeente in Dordrecht en een benedictijns klooster. Met hun oprechte interreligieuze nieuwsgierigheid willen ze het alomtegenwoordige wij-zij-denken overstijgen, waarbij ze in één moeite door tonen hoe krachtig de persoonlijke ontmoeting kan zijn. ‘Een uitermate belangrijke exercitie’, aldus het juryrapport.  

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin