Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Beste Enis,
Er is een stiltecirkel in Hengelo. Heb je het gehoord?

Ja, ik hoorde ervan dankzij een persoonlijk berichtje via sociale media. Esther Glas is initiatiefneemster van deze actie. De stiltecirkel is een stille demonstratie. Dus geen mars, of megafoons, maar stilzwijgen. Het mooie is ook dat het zo a-politiek is. Er is geen organisatie bij betrokken. Geen politici en geen belangenbehartigers. Gewoon ‘normale mensen’ dus, zoals jij en ik. Elke zaterdag verzamelen mensen zich op de hoek van de Enschedesestraat en de Wemenstraat, tussen 12 en 13 uur.

Als je je zorgen maakt om iets, dan pak je een pen en schrijf je op een bord waar je voor staat. Meestal in één woord. Dat bord leg je op de grond en dan ga je in de cirkel staan. Diverse lokale en landelijke media hebben het al opgepikt, wat laat zien dat dit initiatief een gevoelige snaar raakt. We leven namelijk in een tijd waarin demonstraties niet zelden gezien worden als een actie van zeurders. Daarom is het omdraaien van die emotie goed: niet ergens alleen maar tégen zijn, maar nu juist ergens vóór zijn. Een positieve boodschap.

Esther Glas laat zien hoe ze als eenling vóór respect, fatsoen, vrede en gelijke rechten. Als dat een oprechte boodschap is, zullen mensen dat direct herkennen en zich erbij willen aansluiten. Als we straks overstelpt worden met vele verkiezingsdebatten, mooie beloftes en retorisch moddergooien, hebben we een belangrijke keuze te maken. Gaan we voor negativisme of gaan we voor positivisme. We stemmen straks niet alleen op een partij, maar vooral op een ideaal. Ik stem dus voor de stilte.

Meer info?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin