Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Beste Enis,Ik zag dat je onlangs twee dagen in een klooster in Huissen verbleef. Wat vond je ervan? Het was mooi. Ik mocht in het Dominicanenklooster van Huissen een diverse groep jonge en kritische denkers begeleiden voor een weekend-workshop. Modern woord voor een ouderwets ‘werk en denk’-weekeinde. Waar het over ging? Over islam en media natuurlijk! Waar gaat het anders over tegenwoordig?

Beste Enis, ik zag dat je onlangs twee dagen in een klooster in Huissen verbleef. Wat vond je ervan?

Het was mooi. Ik mocht in het Dominicanenklooster van Huissen een diverse groep jonge en kritische denkers begeleiden voor een weekend-workshop. Modern woord voor een ouderwets ‘werk en denk’-weekeinde. Waar het over ging? Over islam en media natuurlijk! Waar gaat het anders over tegenwoordig?

De Dominicaanse kloosterleden leven helemaal vanuit het verhaal van Jezus en vertellen dit in de huidige samenleving verder. De broeders en zusters, nonnen en monniken, proberen elke minuut van hun leven te handelen in de geest van vrede en saamhorigheid. Ze zijn niet wereldvreemd, maar wel wars van politiek, macht en aardse verleidingen.

Helaas, zelfs in de hemel is er strijd. Hoe mooi was het verhaal van Henk Jongerius. Henk is prior, de leider van het klooster. Elke vier jaar wordt een nieuwe leider democratisch gekozen, net als in Den Haag. Bijzonder was dat in het o zo rustige klooster een heuse campagne ontstond om Henk opnieuw tot prior te kiezen. Een reuzenspandoek met “Wij kiezen voor Henk!” hing ineens aan de kloostermuren. Henk had fonkelende pretoogjes toen hij daarover vertelde.

Dat vind ik dus mooi. Dat hele vrome mensen ook maar mensen zijn. Net zoals ik als moslim in een christelijke omgeving eigenlijk ook alleen maar een mens was die ergens heel gastvrij werd ontvangen.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin