Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Het is onvermijdelijk dat we tegen het einde van een jaar na ga denken over goede voornemens. Vrienden en familie, zelfs de media, herinneren je er voortdurend aan. You can run, but you can’t hide. Gij zúlt een goed voornemen hebben. Het lastige van voornemens is uiteraard dat ze wel erg veel lijken op de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon… afijn, u kunt het verhaal. Maar toch had ik er een gevonden. Een ontzettend naïef voornemen, waarschijnlijk, maar toch beter één dan geen, nietwaar? 

Ik nam mij voor om geen enkel woord meer te wijden aan Geert Wilders. Dankzij de rariteiten van één man is politiek, maatschappelijk en solidair Nederland de afgelopen jaren in rep en roer geraakt. Dankzij één man, beste mensen, staat u er eens bij stil. Ik had wel geconcludeerd dat het volk de leider krijgt die het verdient. Ik was echter niet erg blij met deze conclusie, omdat hij zo voor de hand ligt. Om het persoonlijk te houden, niet Geert, maar u en ik zijn namelijk de werkelijke Geert. Die man daar in de Tweede Kamer, lispelend zijn lippen likkend, kan er alleen maar staan omdat u en ik hem dat mandaat geven. Elke keer weer.

Geert begint aan een nieuwe cyclus, getuige dit nieuwsbericht. Niet de eierstokken bepalen zijn humeur, maar de verkiezingskalender. Europa sloeg na het Catshuis-debakel tijdens de recente verkiezingscampagne niet aan bij de kiezer. Samsom nam met zijn ‘eerlijke’ verhaal over Europa de angel uit Geert’s retoriek. En wat blijkt Geert dan opeens een kolderiek figuur te zijn. Praat sneller, meer flauwe oneliners, nog meer gelispel en gelik van zijn lippen. Best wel pijnlijk om te zien eigenlijk. Maar wie nu denkt dat Geert definitief buitenspel is gezet in de politiek heeft het mis.

Want u en ik, we zijn eigenlijk nog steeds ontzettend boos. Op die Marokkanen en op die moslims. Zeker, Sinterklaas, Kerst, Maya-verdoemenis, Nieuwjaar, we zijn even druk met zijn allen. Maar in 2013 voelen we ons nog steeds niet veilig op straat. De bankencrisis maakt onzeker. De politiek, ook de eerlijke Samsom, zal zich in allerlei bochten wringen om inconsistent en vooral pijnlijk beleid uit te kunnen voeren. Onvrede en nog meer onvrede aan de horizon, wat Hare Majesteit ook zegt! En dan zal daar Geert zijn die alles weer zo goed weet te reduceren tot simpele problemen en eenvoudige oplossingen.

Bankencrisis? Schuld van Zuid-Europese allochtonen. Onveilig op straat? Schuld van de moslims en vooral de mocro moslims. Onzeker over werk en inkomen? Komt door de nimmer aflatende toestroom van islamieten, niet de Polen, die onze banen inpikken. Gesubsidieerd door Samsom overigens. Dé nieuwe allochtonen en moslimknuffelaar. Nu ik het zo opschrijf ga ik er bijna zelf in geloven… zo heerlijk aantrekkelijk, dat simpele wereldbeeld. Kent u die reclame waarin doldwaze vrouwen op een man afstormen die een bepaald merk parfum onder zijn oksels spuit? Islam heet het parfum onder de oksel van Geert dat populisten verleidt tot eenzelfde dollemans loop.

Nog éven en u en ik leven in 2013. Dat rijmt, en het mooie van rijm is dat het gebruik maakt van herkenbare patronen. Ik heb het idee dat we op 31 december, klokslag twaalf, als het vuurwerk hoog in de hemel kleurt en knalt, we een herkenbaar patroon gaan zien. We gaan terug naar 2011. Dan beginnen we politiek en maatschappelijk weer van voor af aan. Welkom terug, Geert, namens “alle moslims” in Nederland, Europa en de Wereld. En een gelukkig nieuwjaar.

Meer info?
Op NOS.nl: Geert Wilders wil islam tot zijn dood bestrijden.
Dit artikel is ook gepubliceerd op Joop.nl

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin