Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Beste Enis, we zijn na deze week weer toe aan een welverdiende zomerstop. Tijd voor een tussenbalans? Nou, ik houd meer van vooruit kijken. Terugkijken doen we met oud en nieuw wel. Als je vooruitkijkt, ben je bezig met vaak mooie dromen. Je bent voortdurend aan het plannen en al die nieuwe ideeën zorgen voor een frisse wind in je kop.

Beste Enis, we zijn na deze week weer toe aan een welverdiende zomerstop. Tijd voor een tussenbalans?

Nou, ik houd meer van vooruit kijken. Terugkijken doen we met oud en nieuw wel. Als je vooruitkijkt, ben je bezig met vaak mooie dromen. Je bent voortdurend aan het plannen en al die nieuwe ideeën zorgen voor een frisse wind in je kop.

We zijn niet alleen met dromen bezig. Ook praktisch: de tuin opknappen. Al die boeken eindelijk eens uitlezen. Zolder opruimen, alle troep weg. Misschien werken aan een nieuwe baan? Het goedmaken met je buurvrouw, schoonvader en collega. Ja, we ruziën wat af! Met vrienden op stap. Administratie bijwerken. Minder eten. Vooruit, ook minder drinken. Lekker naar het theater met je geliefde. Minder mopperen op dit kabinet, zij doen ook maar hun best. Een weekendje Parijs? Heerlijk.

Tja, het zijn veel plannen die met mijzelf te maken hebben. Ik beken, die nadruk op ‘ikke’ schuurt weleens met mijn geweten. Dat kan toch beter? Kijk eens naar de moslims. De islamitische vastenmaand Ramadan is weer van start gegaan. Moslims over de hele wereld onthouden zich van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Geen ijsje, geen barbecue, geen verfrissend slokje water. Een en al zelfopoffering, uit solidariteit met alle mensen die het minder hebben.

Ramadan of niet, het kan niet zo moeilijk zijn om in ons leven, in plaats van naar onszelf, wat vaker opzij te kijken. Goed plan.

Meer info?
Hengelo’s Weekblad – Wegener media7

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin